Повномасштабний наступ рф: проводиться ІПСО для залякування українців — експерт

Повномасштабний наступ росії на Україну, про який розповідають в ЗМІ — це інформаційно -психологічна операція (ІПСО), яка проводиться для залякування українців.

Повномасштабний наступ рф
Повномасштабний наступ рф

Про це у коментарі i-ua.tv розповів військовий експерт Ігор Козій.

«Якщо організовується повномасштабний наступ, чи повинні про це знати засоби масової інформації? Проте в ЗМІ скрізь обговорення цього питання. Тому це свідчить що рф проводить ІПСО для того, щоб залякати, збурити та зневірити українське суспільство», — каже І. Козій.

На його думку, загроза наступу рф цілком реальна.

«Наступ може початися і 23 лютого чи на тиждень раніше чи пізніше. Це залежить від готовності угрупування про яке має сказати розвідка. Після цього інші інституції мають оприлюднити цю інформацію. Мета оприлюднення це багато речей — включаючи міжнародну допомогу. Крім того на час наступу серйозно впливає погода. Вважаю, що росіяни через погодні умови програли битви під Києвом. Вони не могли рухатися полями, бо гусенична техніка сіла на „брюхо“ та не могла рухатися. Тому ми бачили цілі покинуті танки та іншу техніку. Як тільки техніка концентрується серед дороги — це найкраща мішень для нас. Це добре розуміють росіяни. Яка буде погода 24 лютого поки не відомо, бо точну погоду можна спрогнозувати максимум на 3 дні. Тому назвати чітку дату наступу рф неможна, бо такі речі не піддаються прогнозам», — каже експерт.

За його словами, Україна має бути готовою до масштабного наступу рф.

«Тому нам потрібні танки, літаки та боєприпаси, особливо дальньої дії. Бо нам необхідно знищувати те, що складає боєздатність російської армії. Нам потрібно готувати сили та засоби для протистояння орієнтованому угрупуванню. Проте ця підготовка має бути закритою», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що міністр оборони України Олексій Резніков допускає повторний масовий наступ російської армії.

Рекомендовані публікації