Має бути комплексна програма розвитку внутрішньої переробки, — аграрій про переробку зерна в Україні

Україні зараз треба починати пробували переробляти зерно. Тому що є проблема ринки збуту. Але потихеньку нарощуючи своє виробництво, завойовуючи іноземні ринки, витісняючи конкурентів, Україна могла б боротися за міжнародний ринок.

Має бути комплексна програма розвитку внутрішньої переробки, - Сергій Медвідь
Має бути комплексна програма розвитку внутрішньої переробки, - Сергій Медвідь

Про це заявив вчений-аграрій, багаторічний керівник сільськогосподарського науково-виробничого підприємства, письменник і публіцист Сергій Медвідь у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Це має бути комплексна програма розвитку внутрішньої переробки. Але в державі ніхто цим і близько не займається», — відмітив експерт.

А якщо все зерно експортувати та не розвивати власну промисловість, за його словами, буде дорожчати хліб усередині країни.

«Якщо вирощується щось у країні, то це не значить, що її громадяни будуть це мати. Це не питання відсутності хліба, а питання в тому, чи зможуть безробітні його купити. Тепер у нас стає бідніших людей більше, безробітних більше», — наголосив він.

«А зараз треба, щоб ми хоча б пробували переробляти його. Бо тут ще треба знайти ринки збуту», — підсумував аграрій.

Окрім цього, Сергій Медвідь зазначив, що в Одеському порту вже немає української власності. Зерно, яке вивозиться, росте на українських землях, які належать іншим країнам.