Пенсіонер третину пенсії повертає державі у вигляді податків, — Сергій Кондрюк

Пенсіонер, коли отримує цю пенсію, купуючи товари та послуги, третину повертає державі у вигляді податків. Купуючи хліб чи молоко, повертає бізнесу всі його видатки. Витрачаючи свої кошти, фактично інвестує ще щонайменше третину своєї пенсії бізнесу в розвиток бізнесу.

Олексій Якименко та Сергій Кондрюк у програмі "Точка зору"
Олексій Якименко та Сергій Кондрюк у програмі "Точка зору"

Про це повідомив фахівець з ринку праці та трудових відносин Сергій Кондрюк у програмі «Точка зору» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«20% - це менше, ніж повинно було бути, бо за формулою закону 50% зростання середньої зарплати плюс 50% інфляції — мало б вийти щонайменше на 24%. А це також є недостатнім проти 35−37% інфляції на продукти харчування, не кажучи вже навіть про ліки. Тому мова йде не про підвищення пенсій, а про часткову далеко неповну компенсацію, індексацію на інфляційне знецінення», — зазначив він.

Експерт переконаний, що пенсіонери не отримують благодійність, їх ніхто не годує. Вони все своє трудове життя сплачували державі відповідні податки та збори, щоб з виходом на пенсію почати отримувати свій раніше відкладений заробіток.

«На сьогодні українські пенсіонери отримують пенсії приблизно в 5−6 разів менші, ніж найнижча пенсія в Європі», — підкреслив фахівець.