Це не допомога з барського плеча, це їхній обов’язок, — Віктор Шишкін про західну допомогу

Надання допомоги Україні західними партнерами — це обов’язок, як мінімум, двох країн: Сполучених Штатів і Великої Британії, які підписали Будапештський меморандум, і які дали Україні гарантії ядерного роззброєння.

Віктор Шишкін у програмі "Чистка влади"
Віктор Шишкін у програмі "Чистка влади"

Про це повідомив суддя Конституційного Суду України у відставці Віктор Шишкін у програмі «Чистка влади» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

«Вони (США та Велика Британія, — ред.) виконали гарантії недоторканності території? Ні. І лише після повномасштабного вторгнення вони згадали, що чимось Україні зобов'язані», — зазначив він.

20 лютого, президент США Джо Байден прибув в Україну з неоголошеним візитом.

«Треба вітати такий сміливий крок (приїзд Байдена в Україну, — ред.), але ми повинні пам'ятати, що це не рутинна ситуація. Я думаю, що захід втомився. І скоріше за все у нього з'явилося друге дихання, бачачи як український народ, Збройні Сили України, територіальна оборона бореться з агресором. Мабуть, там уже стоїть задача розбити цього агресора» — вважає експерт.

Екссуддя розповів, що в медіа вже починаються розмови про надання далекобійних ракет Україні.

«Одна справа збивати їхні (російські, — ред.) так звані шахіди на нашій території, збивати їхні ракети, і не всі, а інше питання ліквідувати місця виробництва цього. Тобто ми повинні наносити удари по знешкодженню виробничих об'єктів військово-промислового комплексу московії», — підкреслив Шишкін.

На його думку, в Україні необхідно змінити законодавство. «У нас вистачає законодавства, щоб врізати по руках корупціонерів. Не треба говорити, що в нас чогось не вистачає», — додав гість програми.