Україна отримає новий пакет військової допомоги на $ 500 млн, — Байден

Президент США Джо Байден у понеділок, 20 лютого, прибув з неанонсованим візитом до Києва.

Джо Байден і Володимир Зеленський
Джо Байден і Володимир Зеленський

Про це повідомляє Суспільне. Президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена помітили біля столичного Михайлівського собору під час повітряної тривоги.

«Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит — це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців», — написав Зеленський у Телеграм.

«Оскільки ми наближаємося до річниці жорстокого вторгнення росії в Україну, я сьогодні в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України», — написав Байден у Твіттер.

«Я оголошу про чергову поставку критично важливого обладнання, включаючи артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження, щоб допомогти захистити український народ від повітряних бомбардувань. І я поділюся, що пізніше цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліт і компаній, які намагаються ухилитися від військової машини росії або заповнити її», — зазначив президент США.

До нового пакету від США зокрема увійдуть артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження. Також цього тижня Сполучені Штати запровадять нові санкції проти росії, повідомили у Білому домі.

Байден додав, що за останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку — і ця підтримка триватиме.

«Я також з нетерпінням чекаю поїздки до Польщі, щоб зустрітися з президентом Дудою та лідерами наших союзників зі східного флангу, а також висловити зауваження щодо того, як Сполучені Штати продовжуватимуть об’єднувати світ для підтримки народу України та основних цінностей людини. права та гідність у Статуті ООН, які об’єднують нас у всьому світі», — заявив Байден.

Раніше стало відомо, що у Києві перекрили низку вулиць, зокрема, центр. Це повʼязано з приїздом офіційних іноземних делегацій до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні.