У цій війні народжується народ, — громадський діяч

Фактично в цій війні через муки народжується народ, народжується нація, справжня, а не декларативна.

У цій війні народжується народ, — громадський діяч
У цій війні народжується народ, — громадський діяч

Про це заявив громадський діяч Андрій Кочуков у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«В Україні на сьогодні, на жаль, системної проектності немає. Є спонтанні хитання. Я так розумію, що нам ніяк не можна буде уникнути четверту революцію, де люди отримають власність, стануть власниками й утворять реальні громади. При тому, у нашої влади є така властивість. Вони мають монополію на прийняття рішень, але вони не мають відповідальності за ці рішення. А це із самого початку неправильно. Тобто у тебе може бути влада, якщо ти власник, бо ти несеш відповідальність, принаймні за свою власність», — розповів він.

Відомо, що існує два види власності: приватна та державна. На його думку, останньої не може існувати.

«Це може бути суспільна власність. Те, що в нас називається державною, має стати суспільною. Бо якщо держава — це набір інституцій і набір правил, як це має бути, то права на власність бути не може. Тобто наступна революція має бути революція, яка утворить громадянина, яка утворить власника. І вони в результаті потім вже будуть утворювати громади», — зазначив громадський діяч.

Широкомасштабне вторгнення на сьогодні дає Україні дуже вмотивовану групу людей.

«Це вже більше мільйона. Нам просто треба визначитися, що ми хочемо мати, яка має бути наша держава, які треба зробити запобіжники, щоб люди, які приходили в майбутні інституції, не ставала після цього владою, і що робити з тими, хто цією владою стане. Війна показала хто є хто. Фактично в цій війні через муки народжується народ, народжується нація, справжня, а не декларативна», — додав Кочуков.