росія може атакувати Сувальський коридор: експерт назвав умову

росія може атакувати Сувальський коридор, якщо президент рф володимир путін захоче безпосередньо вступити в конфлікт з країнами НАТО.

Сувальський коридор
Сувальський коридор

Про це заявив політолог Ігор Чаленко в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Швидкі перемоги — це те, що потрібно зараз путіну перед новими виборами, які відбудуться навесні наступного року, бо український Київ провалений. А йому треба щось швидке, як було з Кримом у 2014 році. Очевидно, що росія хоче повернутися до надвпливу на території Європи. Таким чином вона вказує, що такі країни перебувають під її безпосереднім впливом як Україна, як Молдова, як білорусь, як Грузія», — пояснив він.

Проте експерт зазначив, що саме молдавський сценарій зараз піде в першу чергу.

«Очевидно, що подібні зазіхання продовжаться. Є ще такий варіант як атака на Сувальський коридор, який сполучає білорусь і Калінінградську область на території Литви. Це приблизно 100−150 кілометрів. І відповідно можуть таким чином перебити єдність країн НАТО. Тут питання в тому, якщо путін захоче зараз розширятися новою кров'ю, він піде на Молдову. А якщо захоче безпосередньо вступити в конфлікт з країнами НАТО, то це буде Сувальський коридор», — вважає Чаленко.