Місійність українського народу — зупинити забруднення оточуючого середовища

Володимир Колодзінський вважає, що місійність українського народу — зупинити забруднення оточуючого середовища в прямому та переносному розумінні.

Володимир Колодзінський у програмі "Суспільні діалоги"
Володимир Колодзінський у програмі "Суспільні діалоги"

Про це він заявив у програмі «Суспільні діалоги» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

«Людині притаманно бути ледачим, відійти від відповідальності. Це природно. Питання в тому, чи людина з цим справляється. У Радянському Союзі працювали інститути, вчені для того, щоб створити „гомосовєтікус“, людину іншого складу. Індивідуальність людини знищилася. Були концтабори, де був штучний відбір гірших. Тобто якщо ти виступав проти системи, якщо ти говорив за індивідуальність, якщо ти говорив за природні цінності, ти потрапляв в табори. І задача українського народу була фізично вижити», — згадав історію громадський діяч.

Для того, щоб вирішити якусь проблему, ми повинні визначити її, причину виникнення та механізм усунення цієї проблеми, пояснив експерт.

«У процесі 32 років український народ весь час сподівався на того президента, на другому, на третього, сподівався, що нарешті щось буде. І коли ми вигнали Януковича й обрали Порошенка, ми сподівалися, що народ сприймуть як суб'єкт. Цього не сталося дотепер», — підкреслив гість програми.

Водночас, зазначає він, верховенство права в українців на генному рівні: «Зараз іде наша трансформація. Ми починаємо розуміти свідомо, що ми заявляємо на суб'єктність».

«Визначаємо проблему — люди доведені до зубожіння за 30 років. Причина — весь старий політикум займався маніпуляціями та популізмом у Верховній Раді та привчили народ, щоб він дивився на них як на вищу інстанцію, якої немає. Оце і є конституційний нігілізм, який вигідний для старого політикуму. Вони завжди поводилися зверхньо над народом. До народу вони зверталися тільки тоді, коли потрібно було голоси взяти», — наголосив Колодзінський.

За його словами, дезінформація, яку нам насаджує старий політикум, — це і є забруднення оточуючого середовища, яке вигідне для росії.

«І зараз ми повинні започаткувати конституційні діалоги між представниками органів влади та народом, між президентом і народом. Це діалог відповідальних людей», — підсумував він.

Окрім цього, гість програми зазначив, що зараз, оскільки велика частина людей є носіями російсько-радянсько-більшовицьких цінностей, вони претендують на верховенство закону. І вони приймають закони, які порушують наші права, Конституцію.