Без зброї та під обстріли ДРГ: доброволець розповів, як вдалося захистити Київ

Рік тому під час повномасштабного вторгнення рф, вдалося захистити Київ завдяки бойовому духу та сміливості українців.

Олександр Климчук
Олександр Климчук

Про це під час ефіру повідомив військовослужбовець ЗСУ Олександр Климчук.

«Рік тому, 24 лютого, вивіз близьких до Вінниці та повернувся захищати Київ. Тоді було таке враження, якщо Київ візьмуть — України не буде. Тому всі погляди були направлені на Київ. Приїхавши до військкомату, нам сказали, що зброю не дадуть, бо немає бойового комплекту. Максимум, що ми можемо зробити — записати на навчання. На що я відповів, що Київ вже беруть, яке навчання, давайте зброю. Проте нам її не надали, а відправили до підрозділів ТРО», — згадує О. Климчук.

Військовослужбовець згадує, що найголовніша складність була в тому, що автомати були, а патронів не було.

«Поки ми стояли в черзі за патронами, нас обстріляла ДРГ, випустивши в нашу сторону патронну чергу, щоб почалася паніка», — згадує О. Климчук.

За словами військовослужбовця ЗСУ, Україні вдалося вистояти рік тому, бо всі українці зібралися, а весь світ допомагав тримати оборону.

«Втриматися вдалося завдяки бойовому духу та сміливості українців. Хлопці, які зараз воюють та захищають Україну в більшості були всі цивільні. З колін навчалися бойовому мистецтву та бойовим діям. Саме завдяки таким людям Україна і вистояла», — зазначає О. Климчук.

Він підкреслив, що пройшов рік, але ЗСУ досі не забезпечені екіпіровкою та зброєю.

«Ми купуємо її самостійно та завдяки волонтерам. Адже на фронті зброї мало не буває», — резюмує експерт.

Рекомендовані публікації