Сьогодні голова Офісу Президента має великий вплив на дії наших військових командирів, — Жердицький

росія є давньою імперією, яка займається міжнародними справами. Перші хабарі, підкупи, політичні акції та вбивства росіяни проводили ще 300−350 років тому на міжнародному дипломатичному рівні. У них велика історія, вміння імплементувати в різні установи наближених людей до керівників держави, які є їхніми агентами.

Віктор Жердицький
Віктор Жердицький

Про це розповів координатор руху «Суспільна система» Віктор Жердицький в інформаційній хвилі «Весна іде — крокуємо до перемоги» на телеканалі I-UA.tv.

«Сьогодні ми говоримо про існування нашої нації як такої. Її прийшли знищити, вбити. Вперше за історію існування конфліктів і воїн між Україною і росії вони відверто декларують: „ми маємо знищити українців як народ, як націю“. Тобто вони не зупиняться на цьому, нижче цієї планки, яку вони собі поставили. Тому ми маємо говорити відверто, що їхні агенти працюють у нас всередині країни та всередині наших владних інституцій так, як це вони закладали протягом ще радянської влади. І от вони імплементували нам різні органи влади, у середовище, яке сьогодні формує громадську думку, у ЗМІ стільки агентури, що вони вже нав'язують нам модель майбутньої перемоги, такої, яка їм потрібна. При чому там немає єдиної, там є різні», — пояснив він.

Російська агентура, за його словами, має різні моделі завершення цієї війни в інтересах росії, сидить в Україні починаючи з Офісу Президента.

«Хто діяв відповідно на те звинувачення, яке прийшло із заходу, що Єрмак, глава Офісу Президента, є російським агентом? Як можна працювати, воювати та моделювати наші наступні дії, наші бойові операції, коли є неспростоване звинувачення, багато дотичних фактів, які його підтверджують, що Єрмак і його найближче оточення, по вертикалі поставлені люди, є агентами росії? Як ми можемо перемогти в цій війні? Вони нас підведуть під будь-які можливі варіанти, які будуть вигідні для росії. Сьогодні голова Офісу Президента має великий вплив на дії наших військових командирів, на Головнокомандувача, на Генштаб. Це небезпека страшна. Тут закладаються основні проблеми, які визначають, коли буде перемога», — додав гість програми.

Сьогодні Україна в умовах воєнного стану має підпорядковуватися тільки військовій вертикалі.

«Якщо ми так все залишимо, якщо ми як суспільство не піднімемося, не зачистимо наші органи державної влади, не дамо повну свободу і повноту влади військовим, Головнокомандувачу, Генеральному штабу, наша перемога буде піровою і вона буде недовгою. Через деякий час війна почнеться знову ще в гіршому варіанті», — підсумував Жердицький.