Меркель є винною у початку війни між рф та Україною — експерт

Ексканцлер Німеччини Ангела Меркель є винною у початку війни між рф та Україною.

Ангела Меркель та володимир путін
Ангела Меркель та володимир путін

Про це під час ефіру заявив керівник Центру громадської аналітики «Вежа» Валерій Клочок.

«Проти Меркель було порушено серйозне питання в тому, що саме вона в тому числі є винною у початку війни між рф та Україною. Вона несе пряму політичну відповідальність за те, що вона блокувала вступ України до НАТО», — каже експерт.

Він зазначив, що говорити про те, в якому статусі буде Україна справа невдячна.

«Питання, щодо формалізації статусу України в НАТО, залишається відкритим. Наразі важливіше, що Україні надають ті види озброєння, які ще вчора для нас були мрією. Сучасні Натівські зразки зброї набагато ефективніші зброї, яку використовує проти нас рф. Проте радянський союз у ВПК росії досі залишається», — зазначає експерт.

Він наголосив, що раніше Захід боявся початку цієї війни. Тепер він змінив свою позицію, визнавши, що Україна буде членом НАТО.

«Постає питання коли це станеться. А також, чи буде це повноправне членство, що залежить від позиції Китаю. Адже КНР та рф підписали декларацію про те, що вони виступають проти розширення НАТО на сході Європи. Мається на увазі Україна. Це відбулося в січні 2022 року під час візиту путіна до Пекіну. На сьогоднішній день загроза диктаторського режиму Китаю, який зазіхає на території, серйозний виклик. Тому НАТО поки що дуже обережно поводиться», — резюмує експерт.