Експерт розповів, навіщо Генсек ООН прибув до Києва

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до столиці України з офіційним візитом, щоб пролонгувати зернову угоду.

Антоніу Гутерреш
Антоніу Гутерреш

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«Насправді візит Гутеріша до України має прикладне значення. Адже через 10 днів завершується чергова пролонгація угоди про Чорноморську зернову ініціативу підписаною між Україною, ООН і Туреччиною про відновлення зернового експорту з території України. Тому візит Гутеріша буде проходити в цьому руслі. рф не проти продовження зернової угоди, але намагається показати, що якщо їй щось не сподобається, то вона не буде пролонгувати власну угоду. Нагадаю, що раніше в ООН змушували пролонгувати угоду. Тому зараз ситуація може загостритися», — каже експерт.

Також за словами експерта, буде йти розмова про інтенсифікацію по дипломатичній лінії, щоб пролонгувати цю зернову угоду в наступні 10 днів. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до столиці України з офіційним візитом, щоб пролонгувати зернову угоду.

" Українська сторона думатиме, як залучити додаткові порти. Наприклад, Миколаївський. Крім того, є українські лобісти, які хочуть розширити зерновий коридор на металургійну продукцію. Проте це малоймовірно", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до столиці України з офіційним візитом. У Києві він зустрінеться з президентом України.