У Молдові відбуваються обшуки у справі про незаконне фінансування проросійської партії Шор

Вилучено великі суми грошей у молдавських леях та іноземній валюті. Вже відомо про перші затримання.

У Молдові відбуваються обшуки у справі про незаконне фінансування проросійської партії Шор
У Молдові відбуваються обшуки у справі про незаконне фінансування проросійської партії Шор

Співробітники Антикорупційної прокуратури, Наццентру боротьби з корупцією (НЦБК) і Служби інформації та безпеки (СІБ) провели 9 березня нові органи по справі про незаконне фінансування партії «Шор» преступної угруповання. Як повідомили в прокуратурі, під час обшуків правоохоронці конфіскували понад 2,5 млн леїв і € 50 тис., а також затримали трьох осіб.

У прокуратурі розповіли, що провели обшуки в автомобілях кількох представників партії «Шор», яких назвали «кур'єрами». За інформацією відомства, вони відповідали за отримання та доставку незаконних грошей руководству территориальных подразделений формирования. Те ж, у свою чергу, оплачували цими деньгами транспорт, які доставляли в Кишинів учасників протесту партії «Шор» і виплачували вознаграждение самим учасникам акцій.

В результаті обшуків правоохоронці затримали трьох людей, в автомобілях яких виявили найбільшу суму грошей. Всього, за даними прокуратури, вдалося конфіскувати понад 2,5 млн леїв і € 50 тис. і списки осіб, які ці гроші повинні були отримати.

При цьому в прокуратурі відзначили, що один із затриманих вже знаходився під судовим контролем по справі про незаконне фінансування партії «Шор».

«Розслідування по цій справі знаходилося на стадії завершення і його готові передати в суд», — йдеться в заяві прокуратури.