В жодній армії світу не було такого психологічного навантаження, як в Україні — експерт

Таких бойових дій, як під Бахмутом, та в інших гарячих точках, в світі ще не було.

В жодній армії світу не було такого психологічного навантаження, як в Україні
В жодній армії світу не було такого психологічного навантаження, як в Україні

Про це під час ефіру заявила психолог реабілітаційного центру київської обласної лікарні № 2 Лариса Пятецька.

«В Україні з 2014 року з початком повномасштабної війни армія виросла в 3−4 рази. Тому реабілітаційних центрів не буде вистачати. Крім того, деякі центри, які діяли до повномасштабного вторгнення сильно постраждали. Ті, шпиталі, які працюють, вже не справляються, бо лікарі працюють 24/7. Вони живуть в цих лікарнях, знаходячись у постійному стресі. Проте про них мало говорять, хоча вони ж такі ж герої, як наші воїни», — каже Л. П

За її словами, в діючих центрах та лікарнях не вистачає приміщень. Тому багато військових, які не пройшли ВЛК, знаходяться у лікарнях. Також не вистачає фахових кадрів для роботи з військовими.

«Багато психологів поїхало з країни. Ті, які залишилися, потребують реабілітації та відновлення «, — каже психолог.

За її словами, такого психологічного та психічного навантаження, як в Україні, ще не було в жодній армії світу.

«Це не та війна, яка була в 2014- 2015 році, коли були „котли“ та сильні обстріли. Таких бойових дій, як під Бахмутом, та в інших гарячих точках, в світі ще не було. Тому фахівці з Ізраїлю та США приїздять в Україну, кажуть, що будуть вчитися відновленню ветеранів у нас. Адже такого психологічного та психічного навантаження, ще не було в жодній армії світу. Саме тому світ ще не має такого прикладу відновлення, який зараз будемо проходити ми», — резюмує експерт.