Китай вирішує не питання постачання озброєння рф, а власної долі — експерт

Китай вирішує, буде він робити перетворення власною волею та ініціативою чи за російським сценарієм.

Китай вирішує не питання постачання озброєння рф
Китай вирішує не питання постачання озброєння рф

Про це заявив експерт з питань геополітики Юрій Буздуган.

«З 2010 року казав, що буде війна з рф. Тоді мені ніхто не вірив. Так само з 2010 року казав, що наступним конфліктом стане конфлікт з Китаєм. Зараз він поступово розгортається. Він буде розгортатися повільніше, бо російська колоніальна імперія сама цілеспрямовано йде до загибелі. Тут мова йде не про роки, а про місяці. Китай же тільки вирішує чи ступити на цю стежку, чи ні. Адже як тільки він почне постачання зброї росії, з цього моменту він стане на шлях до розпаду китайської колоніальної імперії. Адже в світі до сих пір існує дві колоніальні імперії — російська та китайська. Наприклад, провінції не мають права в обхід центрального уряду торгувати на міжнародній арені. Умовно кажучи, вся нафта, яка видобувається в Тюмені, а газ на Ямалі — продають не Ямал та Тюмень, а москва. Це ознака колоніальної імперії. В Китаї відбувається приблизно те саме. Ці дві останні колоніальні імперії — плями на совісті людства», — каже Ю. Буздуган.

За його словами, москва здійснює колоніальну експлуатацію громадян росії. Це і є головна причина, що ті живуть так бідно. Адже колоніальна імперія — неефективний спосіб організації держави.

«Давно виникли нові типи організації суспільства та держави. Людство, особливо розвинуті країни, використовує значно більш розвинені та ефективні способи, як організувати своє життя. Але є країни, які не хочуть змінюватися. Навіть є такий жарт, що рф для того, щоб змінитися треба програти війну — щоб знищити кріпацтво програли Кримську війну, щоб зробити індустріалізацію програли Першу світову. Те ж саме і з Китаєм. Там дуже консервативна система, якій понад 2500 тис років. Колись, 10 тис років тому, в Китаї була винайдена кераміка. Тобто, людство ознайомилося з керамікою тільки завдяки Китаю. Це давня цивілізація з давніми традиціями, але тепер вони заважають розвитку. Тому КНР складно рухатися в напрямку розвитку, прогресу та реформ. А прямо зараз Китай вирішує, буде він робити перетворення власною волею та ініціативою чи за російським сценарієм. Тобто, після програшу у війні. Наслідком будуть страждання китайського народу, без яких можна було б обійтися», — каже експерт.

Він підкреслив, що прямо зараз КНР вирішує не питання постачання озброєння, а власної долі.

«Зокрема, чи буде він робити модернізацію внутрішніми силами. Чи він зробить модернізацію після поразки у війні», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що у Китаї не виключають передачу зброї рф. Там вважають, що можливість будь-якої майбутньої передачі зброї росії співставним з тим, що США надають військову підтримку Тайваню.

Рекомендовані публікації