Яблука по 51 грн: корупціонери під час війни наживаються на життєдіяльності нашої армії — експерт

Громадськість має контролювати діяльність Міноборони. Адже шахраї намагаються наживатися на кожному кроці.

Корупціонери під час війни наживаються на життєдіяльності нашої армії
Корупціонери під час війни наживаються на життєдіяльності нашої армії

Про це повідомив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Треба звернути увагу на те, що яблука, які за даними ЗМІ, закупали в Міноборони по 51 грн за кг, продає та сама фірма, що продавала і яйця по 17 грн. Крім того, розвідувачі дізналися, що в МО закупали дешеві китайські фляги для солдатів в 10 раз дорожче, ніж їх ціна на ринку. На це теж треба звернути увагу. Тобто, якщо серйозно покопати, то можливо по кожній позиції в цих закупівлях, у нас будуть здивування, чому саме такі ціни. Обурює сам факт, що під час війни наживаються на життєдіяльності нашої армії та на безпеці наших солдат та їх утриманні. Найбільше обурює, що на цьому наживаються нахабним способом. Тим паче, що за словами голови уряду Шмигаля, зараз найбільші статті розходів йдуть на армію та утримання силових структур. При цьому все безбожно розкрадається та мародериться. Тому це пряме шкідництво нашій державі. Тим більше, що без відома та згоди найвищих чиновників, того ж Міноборони та інших відомств навряд чи було б таке можливо. Скоріш за все, вони мають з цього комісійні інтереси», — каже А. Павловський.

Він зазначає, що також варто перевірити собівартість виготовлення та доставки снарядів, які виготовляє Укроборонпром.

«Адже шахраї намагаються наживатися на кожному кроці. Тому треба розбиратися з корупцією в Міноборони та карати за це. Громадськість та журналісти мають контролювати, що відбувається в Міноборони, діяльність якого треба взяти під громадській контроль. Особливо з питань, які не становлять військової таємниці, а пов’язані з життєдіяльністю армії», — підкреслює експерт.

Нагадаємо, що Компанія ТОВ «Актив компанії», через яку Міністерство оборони України потрапило у скандал із закупівлями яєць для ЗСУ по завищених цінах, тепер взялася продавати військовим втридорога яблука. Про це повідомила журналістка Тетяна Ніколаєнко. Медійниці в руки потрапила накладна, в якій вказано, що одна із військових частин отримала яблука, які коштують 51 грн за кг.