Це прояв слабкості військового відомства, — ексзаступник Генпрокурора про пониження «Купола»

Пониження в посаді командира батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади з позивним «Купол», який дав критичне інтерв’ю виданню The Washington Post, — це прояв слабкості військового відомства замість перевірки й усунення в разі виявлення та підтвердження негативних процесів.

Інтерв’ю Анатолія Козла "Купола" виданню The Washington Post
Інтерв’ю Анатолія Козла "Купола" виданню The Washington Post

Про це заявив колишній заступник Генерального прокурора України Микола Голомша в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Мова про закриття рота військовому, який має підтримку свого особового складу та висловлює проблеми, які існують в армії», — зазначив він.

Експерт вважає, що таке звернення повинно бути розглянуто компетентною комісією, створеною на рівні керівництва.

«Оскільки є публічна заява, мало би бути публічне оприлюднення результатів. Якщо було б підтвердження, було б усунення таких недоліків, — це свідчило б про силу та владність військового керівництва, довіру суспільства та довіру особового складу. Мені здається, прояв совдепівського та рашистського ставлення до такої проблеми є також недоречним», — додав Голомша.

Нагадаємо, у коментарі The Washington Post Анатолій Козел сказав, що в Україні залишається дедалі менше солдатів із бойовим досвідом. Після цього, за його словами, командувач ДШВ Миргородський викликав його та заявив про пониження. «Купол» написав рапорт про звільнення зі служби, додавши, що хотів би служити в інших військах.