Візит Сі Цзіньпіна до путіна: ніякої зброї росія не отримає — експерт

Після зустрічі президента рф в. путіна з президентом Китаю Сі Цзіньпінем, росія ніякої зброї не отримає.

Візит Сі Цзіньпіна до путіна
Візит Сі Цзіньпіна до путіна

Про це під час ефіру заявив політолог Ігор Рейтирович.

«Сі Цзіньпін не міг скасувати свій візит до росії. Навіть на фоні видачі ордеру на арешт путіна. Це б виглядало, як слабкість та здатність піддатися тиску західного світу проти якого Сі Цзіньпін, як і путін, виступає. Однак цей візит створив вже не той фон, на який розраховував Сі Цзіньпін. Він погано впливає на імідж Сі Цзіньпіня в західних ЗМІ. Адже всі вони вийдуть з обкладинками, що Сі Цзіньпін тиснув руку кривавому людожеру та викрадачу дітей», — каже експерт.

За його словами, після візиту лідера КНР до москви, росії не слід чекати додаткової підтримки від Китаю, на яку вони сподіваються.

«Ніякої зброї вони не отримають. Це буде розмова старшого з молодшим, яким є росія. До речі вона все швидше перетворюється на васала. Заяви, які прозвучали після того, як Сі Цзіньпін прилетів до москви, свідчать про те, що рф така роль задовольняє. Тобто Китай головний, а рф готова піти на будь — що для збереження відносин з цією країною», — каже експерт.

Також він зазначив, що якби Сі Цзіньпін хотів би реалізувати мирний план на практиці, то мав би говорити про нього з президентом України, а не рф.

«Його перший дзвінок чи візит був би до президента України. Однак до цього плану скептично поставилися всі західні країни. Тобто ніхто не виступає за реалізацію цього плану. Адже це гра і вашим і нашим. Це зручна позиція. Але вона не буде позитивно сприйнята з боку європейських країн та США і що найголовніше з боку України», — каже І. Рейтирович.

За його словами, так званий мирний план КНР - більшою мірою була спроба Китаю нагадати про себе та заявити про геополітичне лідерство на європейському континенті.