Європейське верховенство права записане в Конституції України, але його немає, — експерт

В Україні чомусь немає європейського верховенства права, і взагалі немає доступу до права. Воно просто декларативне, записане в Конституції, але його немає. Водночас в Європі не записано, але воно є.

Веніамін Тимошенко в програмі "Суспільні діалоги"
Веніамін Тимошенко в програмі "Суспільні діалоги"

Про це заявив представник «Української асоціації власників зброї» Веніамін Тимошенко в програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«Нікому не потрібні трудові права, а до чого ми приїхали — коли військовим знижують оплату їхньої смертельно небезпечної роботи. Це відбувається за єдиною причиною — „а так можна“. І це вже продовження глобального суспільного нехтування „нікому непотрібними“ трудовими правами, про які ми тут торочимо роками. Наше суспільство просто дозволяє з військовими поводитися таким чином. І закони приймають відповідні. Нехтування правами до війни зараз випливає такими наслідками, що навіть військовим можна зменшити оплату праці», — зазначив він.

За його словами, українське суспільство та влада ніколи б фізично не дозволили собі те, що відбулося завдяки війні. Тобто масштабне стажування, коли велика кількість населення одразу перемістилася в Європу.

«У нас поняття „профспілки“ асоціюється з подарунками на Новий рік, цукерки та все це. Зараз в принципі той час, коли війна вже має поставити крапку на УРСР. І задача громадянського суспільства зробити все, щоб не відбулося УРСР 2.0. Акцент має бути змінений від інтересів бізнесу до інтересів простого громадянина», — додав Тимошенко.