Ахметов може купити на одну яхту менше і не треба буде підвищувати тарифи — експерт

Підіймати тарифи на комунальні послуги під час війни — нелогічне рішення.

Ахметов може купити на одну яхту менше
Ахметов може купити на одну яхту менше

Про це заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Тим більше, що урядом було прийнято рішення заморозити тарифи на комуналку. Тому підвищувати тарифи на електроенергію, коли інфляція в минулому року була під 30%, а в цьому році інфляція буде на тому ж рівні, неприпустимо. Адже буде зростання споживчих цін на все. Особливо на продукти. При цьому влада визнає, що у нас більше 5 млн людей втратили роботу та робочі місця. В країні 7 млн переселенців. Реальні доходи та купівельна спроможність суттєво впали з початку війни. Тому це економічна помилка, яка може призвести до того, що буде зростати несплата за комуналку. Адже у більшості українських родин може просто невистачити грошей. Тобто влада саме спровокує кризу неплатежів. Тим паче, що власники енергетичних компаній себе непогано почувають. Олігарх Ахметов спускає на воду яхту за півмільярда доларів. Також купив собі майно у Франції. Тому, на справді, Ахметов може купити на одну яхту менше і не треба буде підвищувати тарифи на електроенергію», — вважає А. Павловський.

Він зазначає, що влада просто хоче задовольнити інтереси власників енергокомпаній.

«Люди під час війни затягують паски. Тому ж чому б їх не затягнути власникам енергокомпаній», — каже експерт.

За його словами, тарифи на електроенергію піднімуть під соусом відновлення пошкоджених обстрілами мереж та підвищення зарплати працівникам цієї галузі.

Нагадаємо, що українці вже скоро можуть отримати платіжки за електроенергію з двічі більшою сумою, ніж раніше. Підвищення тарифів очікується одразу після закінчення опалювального сезону. Про це повідомив радник прем'єр-міністра України Юрій Бойко.