В Україні має бути реєстр скалічених людей — експерт

Через війну в країні багато інвалідів, тому в Україні має бути реєстр скалічених людей.

В Україні має бути реєстр скалічених людей
В Україні має бути реєстр скалічених людей

Про це під час ефіру заявив перший Генпрокурор України, добробатівець, Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«Має бути реєстр скалічених та поранених. Багато поранених знову повертаються на фронт, але є поранені, які не можуть цього зробити. Крім того, в мене є купа претензій до міністра оборони Резнікова. Особливо це стосується військкоматів. У нас багато поранених людей, яких хочуть списати та викинути. Так дайте їм роботу в військкоматі. Правильний підхід, щоб воєнкомом ставити бойового офіцера. Також у нас сьогодні необдумано відправляють людей на фронт. Хоча я б не відправляв би електронника в окопи. Адже його головна задача — правильно наводити артилерію та боротися з ворожими дронами й їх електронною розвідкою», — каже експерт.

Також він підкреслив, що демократичне суспільство не викреслює розуміння контролю за суспільством, покидьками та за справедливістю.

«Ми не можемо спускати на гальмах явище, коли будь -хто може вдягати форму та просити на потреби ЗСУ. Військові не повинні ображатися, що їх можуть перевірити, адже поряд з ним на його крові можуть спекулювати інші. Це може бути змішаний владо- громадський контроль. Військові повинні це сприймати, як нормальне явище. Однак способи контролю не повинні переходити в тоталітаризм. Тому щоб не перейти грань, треба мати мужність, розумність, а емоції з цього приводи провинні бути спрямовані щодо бездіяльності влади. Адже сам закон, який ухвалює Рада не повинен носити ідіотських елементів, які пропонують нардепи від Слуг народу Третьякова чи Гетманцев. Наприклад, позбавити на 5 років військових права голосу», — каже експерт.