Продаж землі це одна з причин війни — експерт

Ми виставили Україну на розпродаж, показавши цим, що ми продаємо свою власність, ось тепер її і хочуть привласнити. Продаж землі — це одна з причин війни.

Продаж землі це одна з причин війни
Продаж землі це одна з причин війни

Про це в коментарів заявив кандидат сільськогосподарських наук Сергій Медвідь.

«Це питання не тільки війни. Тим більше, що це війна викликана тим, що у нас таке трапилося з землею. Це починається ще з 1996 року, коли її розпаювали та зробили нічийною. Проте земля має належати усім наступним поколінням. Однак, ті хто був при владі, вирішили розпаювати землю. А наступним поколінням українців сказали, що ми все розпаювали, тому давайте все продаємо. Тобто це програма по обкраданню та знищенню України», — каже експерт

За його словами, раніше земля займала 70% територій сільхозземель.

«Кожен рік здаючи землю в оренду, якби вона належала пенсійному фонду України, ми мали би більше 12 млрд доларів. Ось вам і пенсійне забезпечення усіх поколінь та впевненість в тому, що на цю землю ніхто не посягне. Сьогодні під час війни та після її завершення продавати землю — це порушення Конституції. Тому, нам треба повернутися назад для того, щоб стати Україною. У нас є державна земля. Тому землі мають бути викуплені державою. Той хто хоче працювати на ній — хай працює, хто хоче здавати в оренду, якщо земля буде розпайованою хай орендує її, хто на ній працює. Ми маємо підійти по- державному. Щоб брати кредити під техніку, а не кредити під землю», — каже експерт.

За його словами, війна в країні тому, що продається країна.

«А президент рф володимир путін, щоб не платити вирішив відібрати землю аж до Дніпра. Коли ми виставили себе як товар, то з’явилося багато покупців. Хтось хоче купити, хтось вкрасти, а хтось загарбати. Якби ми були неподільними і сказали, що нічого не продаємо, то війни не було б. Це основне питання нашого миру та майбутнього. Покоління, які допустили розпродаж землі, це покоління які знищують Україну. Влада, яка під час війни продає землю, це не українська влада. Адже Україна лишається без землі та підприємств», — резюмує експерт.