Харківська зрада відкрила шлях для окупації Криму — експерт

Харківська зрада, яку підписали ексспікер Володимир Литвин разом з колишнім президентом України Віктором Януковичем відкрила шлях для окупації Криму у 2014 році.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Харківська зрада відкрила шлях для окупації Криму рф в 2014 році. Тому що крім того, що залишався Чорноморський флот, роздавали додаткові міста керування цим флотом. Тобто певні пункти на побережжі та логістика морського флоту зберігалася за москалями», — каже експерт.

Він нагадав, що в березні 2014 року відбулася окупація Криму.

«москалі в односторонньому порядку денонсували цю харківську угоду. Тобто вона припинила своє існування в 2014 році. Якщо договір уклали дві сторони і одна з них випала, то договору немає. Тобто немає з ким домовлятися. Тому не знаю на що подається подання. І чи є сьогодні договір про Чорноморський флот. Хоча Україна ще при президенті П. Порошенкові була зобов’язана його денонсувати. Тоді б не було жодної юридичної підстави для перебування там чорноморського флоту. Адже ще у 2016 році, коли експрезидент Порошенко запровадив судову реформу, у депутатів з’явилася можливість робити подання до Конституційного Суду на підставі змін до Конституції. Тому виникає питання, чому не зробили це подання у 2016 році? Тоді у КСУ було достатньо сил для скасування будь- якого злочинного рішення. Зокрема, в 2014 році КСУ визнав не конституційними постанову про проведення референдуму. А сьогодні розглядом буде займатися суддя Конституційного Суду Ольга Совгиря, яка здала Україну в 2010 році. Вона також зрадниця і по ній плаче 111 стаття», — зазначає експерт.

Він підкреслив, що КСУ в розумінні патріотично-налаштованого немає.

«Якщо сьогодні за щось і проголосують, то це буде для піару и для того, щоб показати, що судді КСУ ніби то є патріотичними. Хоча рішення про базування чорноморського флоту в Севастополі сьогодні вже нікому не потрібно. Його треба було робити у 2014 році. До речі, а чому Рада сама не скасувала цей закон? Це треба зробити зараз», — каже В. Шишкін.

Нагадаємо, що 49 народних депутатів зробили подання до Конституційного Суду щодо перевірки на відповідність основному закону угоди про базування чорноморського флоту в Севастополі, яку було підписано тодішнім Президентом України Януковичем 21 квітня 2010 року.