Експерт розповів, чи є політичний ландшафт однією пуповиною з народом

Українські політики замість прийняття необхідних рішень ходять по колу, розповідаючи, що борються за українську державність.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Народ, який неодноразово кричав: армія, мова, віра, має звернути увагу на експрезидента Петра Порошенка, який з 2014 року не просто бездіяв, а прикривав москальську агресію. Він міг звернутися до Конституційного суду, щоб денонсували харківські угоди про базування чорноморського флоту в Севастополі, але не зробив цього. Він міг подати закон про денонсацію. Адже парламент може скасувати закон. Це його право. Тому виникає питання, чому, коли Порошенко мав силу в парламенті цього не було зроблено. Депутати від БПП також могли в 2016 році звернутися до КСУ. Але після цього народ все одно кричить, що Порошенко борець на народне щастя», — каже експерт.

За його словами, те ж саме стосується команди президента В. Зеленського, яка б могла внести закон в парламент про денонсацію.

«Однак замість цього ходять по колу. І після цього ще розповідають, що борються за українську державу та державність», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що 49 народних депутатів зробили подання до Конституційного Суду щодо перевірки на відповідність основному закону угоди про базування чорноморського флоту в Севастополі, яку було підписано тодішнім Президентом України Януковичем 21 квітня 2010 року.