Експерт назвав головні теми на саміті G7

На саміті G7 будуть обговорювати великі світові проблеми та війну в Україні.

саміті G7
саміті G7

Про це в коментарі заявив політолог Віталій Кулик.

" Напередодні саміту G7 Японія хоче дізнатися позицію країн G7 стосовно росії. Ця позиція має ґрунтуватися на чіткому санкційному механізмі. Вони мають бути збережені. Також Україна потребує військової та військово — технічної допомоги у війні з росією. В Україні відбуваються процеси, які впливають на міжнародну економіку. Тому всі ці речі взаємопов’язані. Тобто на саміті G7 не будуть обговорювати великі світові проблеми без проблем України. Так чи інакше на саміті будуть повертатися до питання нашої країни. Тому важливо, щоб всі учасники G7 мали спільне бачення проблеми як взаємодіяти з Україною та їй допомагати. Також як уникнути кризових процесів в глобальній економіці. Крім того, щоб накопчені проблеми в економіці не перетворилися на внутрішні політичні проблеми для країн G7. І ми це бачимо на прикладі Франції, де постійно проходять акції протесту. Це також є викликом для світової економіки", — зазначає експерт.

Він підкреслив, що всі світові виклики повертаються до українського питання і сторони мають виробити для себе єдине бачення цієї політики.

«Підтримка України, санкційний режим, росію треба додавлювати. Відповідне реагування, якщо буде посилене спрацювання росії з Китаєм. Адже для G7 -це виклик. Тому Україна тут грає значну роль. Також варто розуміти, що ми входимо у складні процеси світової економіки. Однак, те що до Києва прибув прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, свідчить, що Японія приймає активність, щодо українського питання. Тому сподіваюсь, що українське питання буде в плюсі для Києва», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що напередодні саміту країн G7 Японія почне проводити серію міністерських зустрічей, прагнучи очолити обговорення низки питань, серед яких вторгнення РФ в Україну, проблеми з енергопостачанням та ін.

Рекомендовані публікації