Колишній правоохоронець, який під час окупації тероризував херсонців

ДБР завершило розслідування кримінального провадження щодо колишнього правоохоронця з міста Олешки Херсонського району, який брав участь у терорі херсонців у лавах окупантів.

Обвинувальний акт передано до суду.

Чоловік з першого дня тимчасової окупації зрадив присягу та добровільно пішов служити ворогу. У незаконно створеному агресором правоохоронному органі отримав посаду старшого інспектора.

Аби вислужитись перед загарбником вишукував та здавав їм учасників АТО/ООС. Екслейтенант також надав ворогу особисто складений перелік патріотично налаштованих громадян, яких потім кидали до в’язниць окупаційного режиму.

Активно співпрацював з військовими та спецслужбами рф. Разом з окупантами брав участь у рейдах з вилучення майна у місцевих мешканців.

Він також виконував класичні функції місцевого поліціанта відповідно до законів рф: «охороняв» громадський порядок, «розкривав» злочини та інше.

Все це робилось, аби залякати херсонців та запобігти спротиву агресорам.

Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Наразі обвинувачений переховується на тимчасово окупованій території.

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.