Війна в Україні розпочала невідворотні дезінтеграційні процеси всередині самої рф, — політолог

Зараз майже кожен день суб’єкти російської федерації отримують сигнал стосовно необхідності проведення більш суверенної та автономної політики.

Владислав Аммосов
Владислав Аммосов

Про це заявив політолог Ігор Чаленко в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Очевидно, що це розуміють і в самих регіонах, бо ми бачимо зараз формування приватних військових компаній на рівні губернаторів, тобто вже є недовіра до російської армії як до монополістів застосування сили та утримання ситуації під контролем. Ми бачимо ситуацію і в Брянській області, і як самі росіяни взяли відповідальність за вбивство Владлена Татарського з Макіївки, як раніше за ліквідацію Дугіної. Це все показує, що внутрішні конфлікти в російській федерації наростають. І війна в Україні, не лише непродумана, але й безпідставна, оголила тил путіна, показала всі його слабкості. Зараз росіяни будуть, як мурахи в банці, боротися один з одним», — зазначив він.

Експерт вважає, що війна в Україні розпочала невідворотні дезінтеграційні процеси всередині самої російської федерації.

«Просто питання, наскільки швидко це все станеться: чи це станеться протягом найближчих років, чи це може затягнутися. Але очевидно, що кремль втратив сьогодні реально контроль над територією всієї російської федерації», — додав Чаленко.

Нагадаємо, офіцер російської розвідки Владислав Аммосов перейшов на бік України та зараз формує «Сибірський батальйон».