В Україні замість Великого будівництва відбувається велике крадівництво — експерт

Програма «Великого будівництва» під час війни перетворилася на велике крадівництво.

Андрій Павловський
Андрій Павловський

Про це під час ефіру заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Уряду треба звернути увагу на програму „Великого будівництва“ під час війни, яке перетворилося на велике крадівництво. Адже мільярди гривень зникають у невідомому напрямку. Коханки голів ОВА отримують замовлення на будівництво на мільярди гривень. Тобто на непершочергові проекти кошти є, а на військових немає. Це і обурює суспільство. Які дороги, встановлення лавочок та посадка дерев, коли в країні йде війна і воїнам необхідні кошти. Краще б більше бронежилетів закупили для бійців. Також вагонами та фурами продовжують розкрадати гуманітарну допомогу. Справи відкривають, але жодна з них недоведена до кінця», — каже експерт.

За його словами, нардеп від «Голосу» В. Цабаль, який заблокував виплати військовим, фактично підриває моральний та бойових дух наших військових, які знаходяться на передовій.

«На виплатах військовослужбовцям під час війни не можна економити. Нардепи розповідають, що в бюджеті немає коштів. Проте люди бачать, що гроші на забаганки чиновникам є. Вони як виписували собі мільйонні премії та зарплати, так і продовжують це робити під час війни. Ті ж дармоїди з наглядових рад отримують величезні заробітні плати та премії. Невже нардепи не розуміють, що ці кошти йдуть не на розваги бійців. Військові кажуть, що вони більшу частину виплат витрачають на ремонт озброєння, авто та на заправку машин паливом. Адже того, що дає держава недостатньо. Якби Цабаль та інші нардепи посиділи б на „передку“, то одразу забули б заяви про популізм військових. Суспільству треба робити висновки. Бо все, що роблять такі нардепи це шкідництво. Це виглядає, як робота на ворога, щоб підірвати моральний дух нашого війська. Тим більше, що це робиться перед анонсованим контрнаступом. З яким же настроєм підуть військові в атаку?», — підкреслює експерт.

На його думку, СБУ мають розібратися з такими шкідниками, такими як Д. Гетьманцев, Г. Третьякова, яка хоче позбавити демобілізованих військових всіх пільг та замінити їх сумнівними стипендіями, які розраховані на 2−3 роки.

«Бо з точки зору нардепів, це велика розкіш для військових. Хоча ще раз підкреслю, чиновники собі ні в чому не відмовляють», — резюмує експерт.