Експерт розповів, навіщо Генсек НАТО несподівано приїхав до Києва

Генсек НАТО Єнс Столтенберг несподівано приїхав до Києва через переламний момент на фронті.

Генсек НАТО
Генсек НАТО

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Рейтович.

«Він приїхав в контексті координування допомоги, яку отримує Україна від країн НАТО. В останні тижні було багато заяв від Столтенберга про те що треба було розширити цю допомогу. Візит пов'язаний з тим, щоб на місці обговорити чого не вистачає і що треба пришвидшити. Також яка саме зброя необхідна для того, щоб ефективно відбиватися від агресії рф. Крім того, це можливість обговорити з вищим керівництвом України питання нових видів військово- технічної допомоги. Зокрема, це стосується літаків. Також Генсек має знати, чи нададуть нам далекобійні ракети, які дуже необхідні в контексті контрнаступу. Адже наближається переламний момент на фронті», — каже експерт.

За його словами, Столтенберг зможе обговорити всі питання з вищим військовим керівництвом. Оскільки воно з країни не виїжджає. Зокрема, з Залужним та іншими представниками Генштабу.

«Також можуть обговорюватися питання надання Україні гарантій безпеки але конкретика поки відсутня. Адже розмови про реальні гарантії для нашої країни можна починати лише після чіткого розуміння ситуації на фронті. Тобто війна завершена перемогою, чи не дай боже буде перебувати у замороженому стані. Наразі Україна може лише висловлювати своє бачення та побажання. Крім того, що Столтенберг не зможе приймати якісь рішення без погодження всіх країн Альянсу», — резюмує експерт.