З російського Су-34 впала бомба на Бєлгород

Ввечері 20 квітня у російському місті Бєлгород на одній із вулиць міста утворилася велика вирва.

З російського Су-34 впала бомба на Бєлгород
З російського Су-34 впала бомба на Бєлгород

Були пошкоджені навколишні будівлі та кілька автомобілів.

Про цю подію повідомили у соцмережах, а згодом підтвердила влада російського регіону.

Очевидці спершу повідомляли, що чули гул над містом, який схожий на політ реактивного літака.

Потім жителі російського міста чули звук схожий на вибух. Після цього на вулиці одного з районів з’явилася 20-метрова вирва.

Також в кількох квартирах в будинках навколо було виявлено руйнування. На той час повідомляли про двох постраждалих.

«На перехресті однієї з центральних вулиць утворилася величезна воронка радіусом 20 метрів. Є пошкодження скління в сусідньому багатоквартирному будинку, вибуховою хвилею пошкодило кілька припаркованих автомобілів та повалило стовпи лінії електропередачі», — заявив губернатор регіону В’ячеслав Гладков.

Згодом причиною руйнувань в Бєлгороді назвали «позаштатний схід авіаційного боєприпасу» з російського бомбардувальника Су-34. Про це заявило міноборони країни-агресора.

Відео падіння боєприпасу на вулиці російського міста, які опублікували у соцмережах, свідчать, що з російського літака ймовірно впала авіаційна бомба великого калібру, але вона не вибухнула, а лише за рахунок кінетичної енергії від падіння з великої висоти утворила вирву і призвела до вище згаданих руйнувань дорожнього покриття і пошкодження будівель та авто.

Нагадуємо, що російському місті Бєлгород та області в ніч на понеділок 17 квітня сталися пожежі на інфраструктурних об’єктах.


Джерело: DW