Україна наближається до знакової битви у новітній історії, — Буданов

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Україна наближається до знакової битви у новітній історії, і вона, як і прогнозувалось раніше, почнеться навесні.

Кирило Буданов
Кирило Буданов

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

Буданова спитали, чи досі він погоджується зі своїм твердженням, що цієї весни буде вирішальна битва перед закінченням війни, і чи не змушують темпи постачання західної зброї переглянути цей прогноз.

«Абсолютно не змушують. Подобається це чи не подобається, але ми підходимо до знакової битви для новітньої історії України. Це факт, усі це розуміють. Коли вона почнеться, це є таємницею. Але всі розуміють, що ми до цього наближаємось. Щодо обсягів та темпів постачання — звичайно, що хотілося б інтенсифікувати та збільшити ці обсяги. Це абсолютно зрозуміло, виходячи з цих умов, в яких ми знаходимося. Але будемо виходити з того, що маємо», — зазначив він.

Водночас Буданову нагадали, що раніше МЗС закликало всіляко протидіяти наративу про «вирішальність» майбутнього наступу. Очільник ГУР відповів, що «доля України — в руках самої України».

На його думку, союзники не сповільнятимуть темпи постачання військової допомоги, навіть якщо Україна досягне «обмежених успіхів»

«Теоретично — можуть (сповільнити або зупинити темпи постачання зброї — ред.). Чи станеться це насправді — я так не думаю станом на зараз. Крім того, все ж таки у нас щось є. І з цим ми ведемо війну вже більше року. Так, ми досить залежні від обсягів постачання. Але якщо якась з країн (не думаю, що ваше питання стосується всіх країн разом узятих) вирішить сповільнити темпи — хтось замінить це місце. Будемо шукати варіанти. Але зрештою я думаю, що так не станеться», — додав очільник ГУР.

Нагадаємо, Олексій Данілов заявив, що рішення про початок контрнаступу Збройних сил України буде ухвалено в останній момент.