Рішення про контрнаступ ЗСУ буде ухвалено в останній момент

Рішення про початок контрнаступу Збройних сил України буде ухвалено в останній момент.

Рішення про контрнаступ ЗСУ буде ухвалено в останній момент

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов, передає Tagesschau.

«Якщо хтось думає, що у нас є тільки один варіант, то це не так. Навіть три варіанти — це мало», — зазначив секретар РНБО. Він уточнив, що рішення про початок операції буде ухвалювати Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Також Данілов прокоментував витік «секретних документів» Пентагону. «Спецслужби повинні бути пильнішими, коли йдеться про секретні документи», — висловив думку він.

Він додав, що цей витік не вплине на плани, пов'язані з контрнаступом. При цьому Данілов висловив сумнів, що оприлюднені документи були справжніми. «У будь-якому випадку можу сказати, що в Україні кількість людей, які знають про наші плани, вкрай обмежена», — сказав він.

За словами Данілова, українська сторона в постійному контакті зі своїми ключовими союзниками: США, Великобританією, Німеччиною і Польщею, проте дані щодо тих чи інших операцій, чисельність підрозділів, хто задіяний і на якому напрямку — ці відомості абсолютно секретні.

«Якщо хтось думає, що вони у нього є, я можу тільки привітати. Але я не знаю, звідки вони могли їх отримати», — підкреслив Данілов.

Він додав, що частину оприлюдненої інформації можна було знайти і вона не була секретною. «Що стосується іншої частини інформації — якщо вона дійсно була засекречена — агентства в США і Великобританії будуть точно знати, звідки вона взялася. І чому вона спливла прямо зараз», — уточнив він.

Нагадаємо, заступник голови ОП Андрій Сибіга сказав, що Україна готова почати переговори щодо Криму, якщо ЗСУ наблизяться до півострова. Офіцер-фронтовик і правозахисник Сергій Горбаченко прокоментував таку заяву.