Відмовитися від Криму — це відтягнути поразку в часі, — Горбаченко

Якщо друзі пропонують домовитися з ворогом, значить зрадники за спиною вже про все домовилися.

Відмовитися від Криму — це відтягнути поразку в часі, — Горбаченко

Про це заявив офіцер-фронтовик і правозахисник Сергій Горбаченко в коментарі телеканалу I-UA.tv.

Заступник голови ОП Андрій Сибіга в інтерв'ю Financial Times сказав, що Україна готова почати переговори щодо Криму, якщо ЗСУ наблизяться до півострова.

«Це скоріше за все зняття реакції суспільства на те, чи можуть громадяни поступитися національними інтересами. Крим — це Україна. Відмовлятися від Криму — це відтягнути поразку в часі. Відмовляючись від частини своєї землі, ми зробимо фундамент для того, щоб і надалі орки намагалися щось окупувати», — зазначив Горбаченко.

На його думку, якщо українці зможуть навчитися називати речі своїми іменами, одразу буде видно, як і куди рухатися Україні.

«Тобто вже більше року Україна перебуває в стані війни, але про це не заявлено відповідно до норм міжнародного права. Постійно виховують в українців меншовартість. Усі ці домовленості — це черговий лакмусовий папірець державної зради», — підкреслив він.

Останніми тижнями в українському інфопросторі триває обговорення весняного наступу ЗСУ. Однак для того, щоб вести наступ, повинні бути належним чином підготовлені війська відповідного характеру, переконаний офіцер-фронтовик.

«Контрнаступ не веде піхота. Мотовійська застосовуються для ліквідації живої сили супротивника на відкритій місцевості при повній взаємодії артилерії, прикриття з повітря, роботи снайперів. А якщо використовувати всіх цих добровольців, які підуть у наступ і полягають, — це денацифікація українства руками командування», — підсумував Горбаченко.