Закон про покарання українців за критику влади: нардепи намагаються себе захистити — експерт

Нардепи, які намагаються протягнути закон про покарання українців за критику влади у соцмережах, хочуть в першу чергу захистити себе.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Нардепи хочуть убезпечити себе від критики громади, яка є в ЗМІ. Адже тепер на неї мають реагувати органи слідства. Таким чином вони хочуть убезпечити себе від майданчику для критики. Однак ця критика не несе для них ніякої небезпеки. Адже в них залишається адміністративна влада. Але якщо в чиновників „морда обмазана“, то звичайно вони критики бояться. Тому нардепи, які хочуть протягнути закон про покарання українців за критику влади у соцмережах, хочуть в першу чергу захистити не Зеленського чи всю Адміністрацію, а захистити себе. Вони будуть убезпечені від критики та від слідства ДБР та інших органів», — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що нардепи не мають права на помилку.

«Ви таким чином підставляєте ваших виборців та народ. Коли суспільство критикує нардепів, суддів, президента, то спочатку подивіться в дзеркало. Адже вони прийшли до влади завдяки волі народу. Проте у нас майже всі президенти були гадкими так само, як і парламенти, які ратифікували харківську зраду та вносили неправильні зміни в Конституцію. Давайте ліквідуємо парламентаризм? Тобто не шукайте відповіді в механізмах, шукайте відповідь в собі», — каже експерт.

Він підкреслив, що Україна за 32 роки пройшла 4 різних виборчих системи.

«Однак жодна з цих систем не дозволила стати нам цивілізованим суспільством. Віз і нині там. При цьому, що німці та французи не міняли свою систему, Британія багато років не змінювала свою систему. А ми ж пообирали по мажоритарці невідомо кого. Треба спочатку думати за кого ви голосуєте», — резюмує експерт.