Експерт розказав, хто організував атаку БПЛА на Кремль

Винесу в окремий допис, чому я не вірю що удар по кремлю інсценування. Ну, або організатори тотальні йолопи.

Експерт розказав, хто організував атаку БПЛА на Кремль
Експерт розказав, хто організував атаку БПЛА на Кремль

Про це заявив політичний експерт Олег Саакян.

«Чому я не вірю що удар по кремлю інсценування. Ну, або організатори тотальні йолопи. Різні варіанти версії про інсценування ґрунтуються на наступних можливих мотивах кремля:

— підвищити мобілізованість росіян

— виправдати ескалацію (удар по ОП, вбивство Зе, використання ТЯО) проти України. Щодо першогоКремль, занадто сакральний, але очевидний об'єкт для цього. Перша асоціаціація від удару по ньому — слабкість. Вони самі ж весь час казали про удари «по центрам принятия решений», розставляли «панцирі» по дахах міністерств., чим в очах росіян зробили легітимним, логічним, вірогідним, а головне — очікуваним, удар України по їх органах влади.

Тож тут немає для пересічних росіян вау ефекту від самого факту удару чи спроби «покуситься». Вау ефект є від того, що попри все зроблене й очікуваність цього, — вдалося. Це не сприймається як щось екзестенціно загрозливе, а скоріше як слабкість та промах їх влади. А слабкість росіяни не пробачають, тому загравати з цим — зась", — каже експерт.

За його словами, загрозою для населення був би удар по чомусь цивільному, неочікуваному. «Якби ФСБ робило провокацію, то вдарили би по гуляючим в парку, або по станції метро, або ще десь. Їм не вперше подібне робити і своїх вбивати заради страху. Тому, думаю, що це не вони. Щодо другого. Всю війну росіяни йшли на ескалації не у відповідь, а тоді, коли вважали за потрібне й могли, не шукаючи приводів чи виправдань. У окремих випадках вони їх створювали по ходу для інформаційного туману, але не для обґрунтування. Їх суспільство і так прогріто на предмет ударів „возмездія“ й інших алковитворів Д. Медведєва. Й це, останнім часом, скоріше проблема для них, вони неодноразово штучно гасили ці настрої, бо не готові й не хочуть мати вузький коридор», — каже експерт.

За його словами, цікаво, що удар був у президентський штандарт, який саме на цій бані майорить, на інших прапори рф.

«Якщо раніше їм не потрібні були приводи, то з чого ми взяли, що зараз вони будь заморочуватися ще й з неоднозначною ціною для себе? Тут може бути два логічних припущення щодо «чому» у адептів версії інсценування. Налякати захід щоб підвищити підтримку контрнаступу. Або обґрунтувати оголошення війни, а не сво 9го травня. Під обидва варіанти краще підходять удари по чомусь цивільному, з меншим негативом для кремля й кращим результатом, як вже написав вище, тож теж не варіанти.

Окремо цікаво, що удар був у президентський штандарт, який саме на цій бані майорить, на інших прапори рф. Схибленість пу й інших кремлівців до символізму, нумерології та езотеричного відома — мішень явно не для провокації. Тому я мало вірю в постановку [а вірю в іншу версію, яку описав у попередньому дописі]. Ну або вони повні йолопи, у що не менш складно повірити суто через складність вертикалі узгодження подібної операції", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що вибухи у Москві запустили широке обговорення, хто міг за цим стояти та навіщо росіяни інсценували інцидент.