Підняття тарифів на світло під час війни: чиновники хочуть заробляти на крові — експерт

Суспільство має не допустити чергового шабашу на крові, який хочуть організувати чиновники, піднявши тарифи на світло.

Підняття тарифів на світло
Підняття тарифів на світло

Про це в коментарі заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Чиновники лише думають, як побільше заробити. На жаль, ОП, Кабмін і те, що умовно називається Верховною Радою, продовжують діяти в парадигмі мирного часу, де єдиною їх метою є заробляння коштів. Економіка не переведена на військові рейки, немає програм підтримки малозабезпечених прошарків нашого населення. Немає програми по підтримці переселенців — людей, які були вимушені тікати з зони війни. А також підтримки сімей та родин загиблих. А також воїнів, які продовжують воювати на лінії фронту. У них, в більшості, продовжується корупція, заробіток на війні та нічого іншого», — каже експерт.

За його словами, оголошення про те, що влітку будуть піднімати тарифи та відключати електроенергію, свідчить про запуск інформприводу, для того, щоб побачити реакцію суспільства.

«Вони пояснюють це тим, що ніби то треба перезаряджати паливні елементи на атомних станціях. А хто сказав, що перезаряджати їх треба всі в один місяць. Це чиста інформаційна профанація для того, щоб побачити реакцію суспільства. Насправді, вони ж просто хочуть заробляти кошти, не для держави-для себе» — каже експерт.

Він нагадав, що в Україні всі обленерго, облгази, вся інфраструктура та підрозділи підприємств, які займаються забезпеченням енергетичних ресурсів, мали взяти під державне управління ще з початком війни.

«По всім питанням, стратегічним, тактичним і так далі. На сьогодні обленерго належать не державі. Російські власники поховалися за офшорами. А олігархи Ахметови, Фірташи та Суркіси продовжують заробляти і надалі. Їм хочеться просто більше заробляти. Для них мало яхт, які вони купують по 200 млн доларів під час війни. Це негідники та зрадники. Тому підйом тарифів на електроенергію — це лише інформаційний привід, щоб збільшити свої прибутки. Чиновникам начхати на стан економіки та на зубожіння громадян. Вже нижче прожиткового рівня сьогодні опинилися близько 80% наших громадян. При цьому люди тягнуться з останніх жил, щоб допомагати армії, родичам, друзям, які воюють проти рф. Тому рішення про підняття тарифів — це злочин під час війни. За це конкретним чиновникам треба буде відповідати. Суспільство має недопустити чергового шабашу на крові, який хочуть організувати чиновники, піднявши тарифи», — резюмує експерт.