В АРМА передано корпоративні права товариства, власником якого є громадянин рф

За клопотанням Офісу Генерального прокурора арештовано та передано в управління АРМА корпоративні права товариства, кінцевим бенефіціарним власником є громадянин рф. Вартість статутного капіталу становить 30 млн грн.

За даними слідства, використовуючи низку вебресурсів, група осіб у 2021−2022 роках організувала та проводила букмекерську діяльність та азартні ігри казино в мережі Інтернет без ліценції на провадження такого виду діяльності.

Це призвело до умисного ухилення від сплати податків та фактичного ненадходження до бюджету понад 500 млн грн.

За результатами аналізу структури права власності юридичної особи, яка отримала ліцензію та надавала право на використання торгівельного знаку букмекерській компанії, встановлено що її кінцевим бенефіціарним власником є громадянин рф.

Наразі до товариства застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції. Вживаються заходи щодо відшкодування заданих протиправними діями збитків.

Досудове розслідування за фактами незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор, ухилення від сплати податків здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України (ч. 2 ст. 203−2, ч. 3 ст. 212 КК України).