Адвокат розповів, чи є підставою для звільнення відсутність військового квитка

Варто знати, що відсутність військового квитка не є підставою для звільнення з роботи.

Відсутність військового квитка
Відсутність військового квитка

Про це заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Про питання звільнення з роботи у разі відсутності військового квитка, варто звернути увагу на наступне. Згідно пункту 8 положення про ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, воно покладає цей обов’язок на керівників підприємств, установ та організацій не залежно від форм власності. Відповідальною особою є керівник, або відповідна особа, яка займається управлінням персоналом. Варто знати, що відсутність військового квитка не є підставою для звільнення», — каже Р. Кравець.

Він підкреслив, що Кодекс законів про працю не передбачає звільнення з роботи особи у разі відсутності у нього військового квитка.

«Тому будь-які погрози на роботі не є підставою для звільнення з роботи. Якщо Вас звільнять, то через суд можна поновитися на роботі та стягнути заробітню плату за вимушений прогул. Тобто той час, коли ви були змушені не працювати та були відсторонені від роботи», — підкреслює експерт.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів нещодавно розширив повноваження військкоматів. Їм дозволили вручати повістки військовозобов'язаним незалежно від місця взяття на облік.