Нацполіція вилучила колекцію старожитностей та унікальних музейних експонатів на мільйони доларів

Національна поліція України вилучила колекцію старожитностей та унікальних музейних експонатів на мільйони доларів США.

Один з предметів, які вилучила Нацполіція
Один з предметів, які вилучила Нацполіція

Серед вилученого — старовинна зброя та предмети озброєння, прикраси та деталі одягу, посуд, монети та ікони.

Окрім цього, один із вилучених предметів є рідкісним мечем Гунів, декорований золотом та альмандинами. За стилістикою він нагадує славнозвісну гунську діадему з Мелітопольського музею, яка була викрадена російськими окупантами.

Колекцію різноманітних артефактів поліцейські вилучили в одного із членів групи, причетної до незаконної діяльності, пов’язаної з фінансуванням «днр», виведенням грошових коштів з України до рф, а також ведення, бізнесу на території окупованого Криму.

В офісному приміщенні у Києві цього громадянина правоохоронці виявили велику кількість музейних експонатів — обладунки 16−19 ст., серед яких шоломи польських гусарів, типу Моріон, іранські шоломи, монети періодів від античності до пізнього середньовіччя.

За попередніми даними, колекція коштує декілька мільйонів доларів. Частина її, ймовірно, була викрадена з музеїв тимчасово окупованої території АР Крим. Вилучені археологічні предмети передадуть на відповідальне зберігання до Національного музею історії України.

Нагадаємо, 23 січня прокуратура викрила та повідомила про про підозру інспектору Управління патрульної поліції у Львівській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави.