Велика Британія готується передати Україні ракети дальністю до 300 км

Велика Британія, імовірно, готується передати Україні ракети з дальністю дії до 300 кілометрів.

Британія може передати Україні ракети Storm Shadow
Британія може передати Україні ракети Storm Shadow

Характеристики свідчать, що може йтися про Storm Shadow, повідомляє The Wasington Post.

Як пише газета, Міжнародний фонд підтримки України (IFU) на чолі з Лондоном, куди входить група країн північної Європи і який займається відправкою зброї на поле бою, опублікувало 2 травня запит британського Міноборони.

Відомство попросило союзників «висловити зацікавленість» у наданні Києву ударних засобів з дальністю дії до 300 км. Відповідь просили надати впродовж трьох днів, пише WP.

Неназваний британський чиновник відмовився підтвердити виданню тип, терміни та кількість зброї, яку розглядають. За його словами, остаточне рішення ще не ухвалили. Технічні характеристики й можливості, про які йдеться у запиті, «тісно пов’язані» з крилатими ракетами Strom Shadow, повідомляє WP.

«Це повідомлення є суттєвим кроком на шляху до того, щоб Британія сама постачала такі боєприпаси […] Storm Shadow можна встановити на українських літаках радянського виробництва і досягати території, яку контролює Росія», — пише газета.

Нагадаємо, США готуються оголосити новий пакет допомоги Україні. Він серед іншого міститиме авіаційні ракети малої дальності.