В Україні розбудовуються тіньові структури грантоїдів — експерт

В Україні під комплексом меншовартості розбудовуються тіньові структури грантоїдів, куди закачуються великі кошти.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Хто така Венеційська комісія, якій дає певні обіцянки президент. Який в неї статус, щоб давати обіцянки. Чи є її рішення для нас обов’язковими? Ми зобов’язані лише перед органами європейської спільноти ЄС. Зокрема, перед Асамблеєю Ради Європи, Радою міністрів, Стразбурським судом, а не перед аматорським збіговиськом — Венеційською комісією. Крім того, чим більше комісія — тим гірше її склад. До речі, в Німеччині Конституційний суд не звернув би увагу на рішення Венеційської комісії. А в Україні відбувається демонстрація комплексу меншовартості. Через нерозуміння того, чим мають займатися міжнародні організації», — підкреслює експерт.

За його словами, під комплекс меншовартості розбудовуються тіньові структури грантоїдів.

«Туди закачуються великі кошти. А грантоїди створюють певну атмосферу лизоблюдства перед будь-якою міжнародною організацією. Тому ми недалеко по ментальності відійшли від московії. Не треба з Зеленського робити царя. Адже він президент парламентсько — президентської республіки. Його треба критикувати за оборону та зовнішню політику. Зокрема, яке відношення президент має до доріг. Адже це має бути програмою Кабміну, тобто голови уряду Д. Шмигаля. Так саме, як голова Міноборони має не коментувати контрнаступ, а вибивати кошти на оборону, формувати армію та військкомати, щоб вони правильно проводили мобілізацію. Все це питання політичної культури», — підкреслює експерт.

Він не виключає, що після перемоги в Україні можуть побудувати москву -2.

«Для цього можна порівняти законопроєкти України та росії. Тобто українські законопроєкти, це просто переклад тексту російських законів. Адже ідеї, формулювання та наративи ті ж самі», — резюмує експерт.