Експерт розповів, коли у рф виникне дефіцит коштів на війну

Однозначно можна говорити про те, що російські ресурси для війни продовжують зменшуватимуться. Виникає питання, куди ж поділася новітня російська техніка?

Експерт розповів, коли у рф виникне дефіцит коштів на війну
Експерт розповів, коли у рф виникне дефіцит коштів на війну

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог — міжнародник Володимир Воля.

«Дефіцит коштів виникне наступного року, якщо санкції проти рф будуть посилюватися. Багато залежатиме від того, наскільки успішним буде український наступ по звільненню територій. А також наскільки жорсткими будуть дії США та інших партнерів України проти компаній, які допомагають рф обходити санкції. Тому однозначно можна говорити про те, що російські ресурси для війни зменшуватимуться. Вони вже зменшуються. Тому без надання зовнішньої фінансової допомоги, росія буде скорочувати витрати на війну. Ми вже бачимо, що в рф є недостача боєприпасів. Зокрема, Пригожин кричить на весь світ, що їм не вистачає снарядів не тільки для ПВК Вагнер, але й для інших підрозділів. Тому росія змушена економити снаряди», — каже експерт.

Також у експерта виникає питання, куди ж поділася новітня російська техніка?

«росія не може її виготовляти через її високу вартість та відсутність компонентів через запроваджені санкції. Тому у рф виникли серйозні проблеми з фінансуванням війни. Швидше за все, вони посиляться до кінця цього року. Однак підкреслю, все залежатиме від того, наскільки успішним буде український контрнаступ. Якщо він буде швидким та масштабним та ефективним. Це може призвести до того, що деякі держави, які займають по відношенню до росії нейтральну позиція, змінять своє ставлення по санкційній політиці. Тобто більше долучаться до запровадження санкцій. Це означатиме, що прискориться процес виснаження ресурсів росії, які вона використовує для ведення війни. Якщо ж наступ не матиме суттєвих результатів, то навряд чи нові країни приєднаються до санкцій. Тому доведеться чекати більше часу, щоб рф виснажилася. В будь-якому випадку, це станеться не раніше кінця цього року. Швидше за все — це 2024 рік», — резюмує експерт.