Велика Британія вже передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow, — CNN

Західні ЗМІ сьогодні повідомляють, що Велика Британія вже передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow радіусом дії до 300 кілометрів.

Далекобійні ракети Storm Shadow
Далекобійні ракети Storm Shadow

Видання посилаються на CNN.

«Тож російські штаби чи склади боєприпасів, які були перенесені за межі досягнення ракет HIMARS, за радіус в 100 км, більше не будуть недосяжними для сил оборони України», — пише InformNapalm та наводить приклад радіусу.

Приклад радіусу досяжності в 300 км згідно мапи DeepState
Приклад радіусу досяжності в 300 км згідно мапи DeepState

Storm Shadow — крилата авіаракета великої дальності, спільно розроблена Британією та Францією. Має дальність понад 250 км, або 155 миль, що лише трохи менше, ніж легендарні американські ATACMS.

Ці ракети здатні вразити російські позиції глибоко на сході України. Західний чиновник повідомив CNN, що Велика Британія отримала запевнення від українського уряду, що ці ракети будуть використовуватися лише в межах суверенної території України, а не всередині росії.

За словами американського високопоставленого військового, з точки зору дальності ці ракети «по-справжньому зміннють гру» і дають Києву ті можливості, про які він просив від початку повномасштабного вторгнення. До надання цих ракет максимальний радіус дії американської зброї в Україні становив близько 49 миль.

Оновлення 14:54. Міністр оборони Великої Британії підтвердив відправлення Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

Нагадаємо, 9 травня повідомлялося, що Велика Британія, імовірно, готувалася передати Україні ракети з дальністю дії до 300 кілометрів.


Джерело: CNN