В Україні повний параліч правоохоронних органів — адвокат

В Україні треба відновлювати працездатність правоохоронних органів

Такі органи, як САП, НАБУ показали свою безпорадність
Такі органи, як САП, НАБУ показали свою безпорадність

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Україні після нескінченних реформ та повного паралічу правоохоронної системи, дійсно потрібно вже наводити лад. Всі ці міжнародні експерти виявилися профанами. Можливо в них стояло завдання повністю розвалити всю правоохоронну українську систему. Такі органи, як САП, НАБУ показали свою безпорадність та шкоду для економіки та розвитку України. Тому треба відмовитися від великої кількості правоохоронних органів та переглянути їх завдання», — каже експерт.

За його словами, щоб правоохоронні органи мали можливість захищати в першу чергу інтереси держави та громадян України, а не конкретних чиновників. Або ж бути підпорядкованими окремим політичним партіям.

" Тому з огляду на всі ці обставини та злочинні дії, які відбуваються в Україні, є нагальна проблема в ліквідації низки правоохоронних органів. Таких як, НАБУ, САП, БЕБ, як мінімум. Треба повернути їх функції поліції та СБУ. Це дасть змогу належним чином контролювати діяльність правоохоронних органів та реагувати на їх роботу. Також потрібно повернути функції нагляду прокуратурі. Адже правоохоронні органи повністю пішли в самостійне плавання", — підкреслює експерт.

За його словами, якщо провести об’єктивне соціологічне дослідження і запитати саме у тих осіб, які потребували захисту та допомоги, звертаючись до правоохоронних органів, то результати будуть незадовільними.

" Тому потрібно відновлювати працездатність правоохоронних органів та припиняти нескінченні реформи", — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський схвалив план реформування системи правопорядку до 2027 року.