Експерт розповів, що дасть визнання росії країною-спонсором тероризму

Якщо Держдепартамент США визнає росію державою-спонсором тероризму через збройну агресію проти України, то інші країни можуть посилити санкції проти рф.

держсекретар США Ентоні Блінкен 
держсекретар США Ентоні Блінкен 

Про це в коментарі заявив нардеп VI-VII скликань, керівник Українського центру соціально-правових досліджень Володимир Пилипенко.

«США дійсно можуть ухвалити рішення, щодо визнання росії країною-спонсором тероризму. Однак не варто перебільшувати значення такого визнання. Насправді, воно юридично буде стосуватися лише США. Однак це рішення зобов’язує ще більший санкційний тиск на рф. А людство і так знає, що росія — це держава терорист», — каже експерт.

Він не виключає, що збільшення санкційного тиску теж дасть хороший результат.

«Не виключаю, що після цього кроку будуть заяви урядів інших держав, щодо санкцій проти рф», — каже експерт.

За його словами, США мають прояснити свою позицію, щодо створення Спеціального міжнародного трибуналу.

" Хотілося, щоб США прояснили свою позицію, щодо створення Спеціального міжнародного трибуналу для покарання рашистів за агресію. Це є надважливе питання. Дуже багато країн в світі орієнтується на США. Тому саме створення Міжнародного спецтрибуналу - стало б важливим сигналом. Це важливий крок для притягнення рашистів до відповідальності за агресію. Хотілося б, щоб США зайняли правильну позицію і дали сигнал світовій спільноті, що вони підтримують створення Спеціального Міжнародного трибуналу. Адже це наблизить нас до суду над рашиським агресором, прискоривши цей суд", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен не виключив, що Держдепартамент визнає росію державою-спонсором тероризму через збройну агресію проти України.

На слуханнях у комітеті з асигнувань Сенату Конгресу США республіканець запитав главу американської дипломатії:

Рекомендовані публікації