рф атакує Україну ракетами, які виготовила на початку 2023 року

росія вичерпала значний запас ракетного озброєння, але змогла налагодити виробництво, про що свідчать уламки збитих ракет.

рф атакує Україну ракетами, які виготовила на початку 2023 року

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький у коментарі РБК-Україна.

«Вони щонайменше двічі на місяць завозять „Калібри“ до окупованого Криму. Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 „Калібрів“ на місяць, Х-101 — 35 одиниць, „Кинджалів“ — дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до „Іскандер-М“ — п'ять одиниць. Таким чином, їм вдається завозити комплектуючі для виробництва ракетного озброєння, незважаючи на міжнародні санкції», — сказав представник ГУР.

Скібіцький уточнив, що уламки збитих в Україні російських ракет свідчать про те, що ця зброя тільки-но зійшла з конвеєра — ці боєприпаси виготовили у першому кварталі 2023 року.

Розвідка вважає, що росія тероризуватиме Україну ракетами, допоки в неї вистачатиме ресурсу, тож Україні важливо продовжувати укріплювати ППО.

Нагадаємо, у ніч на 19 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну дронами та ракетами. Силам ППО вдалося збити 16 БПЛА та 3 крилаті ракети «Калібр».

Рекомендовані публікації