Україна не має безпосереднього стосунку до подій у Бєлгородській області, — ОП

Україна спостерігає за подіями в Бєлгородській області росії, але не має до них «безпосереднього стосунку».

Прапор вільної росії на території рф, 22 травня
Прапор вільної росії на території рф, 22 травня

Про це заявили в Офісі президента України.

«Єдиною рушійною політичною силою в тоталітарній країні закручених гайок завжди неминуче стає партизанський рух зі зброєю в руках. Україна із цікавістю спостерігає за подіями в Бєлгородській області росії та вивчає ситуацію, утім не має до неї безпосереднього стосунку. Як відомо, танки продаються в будь-якому російському військторзі, а підпільні партизанські загони складаються все-таки з громадян росії», — написав він у твіттері.

Раніше 22 травня у соцмережах і медіа з’явилися повідомлення про бойові зіткнення ​на українсько-російському кордоні між Бєлгородською областю росії та Харківщиною.

У Бєлгородській області рф «ситуація складна», повідомили Суспільному в пресслужбя Легіону «Свобода России». Там заявили, що Легіон та «РДК» створюють демілітаризовану зону на кордоні з рф, звідки російська армія не зможе обстрілювати Україну. За їхніми словами, далі «рухатимуться до звільнення всієї росії».

Губернатор Гладков заявив про шістьох постраждалих через обстріли. За його словами, також через обстріли пошкоджені приватні будинки, влучання зафіксували в будівлю адміністрації Грайворона та дитячий садок в селі Замостя.

Оновлення 18:09. У Бєлгородській області від сьогодні запроваджують режим «контртерористичної операції», заявив губернатор Гладков.