Замість «вагнерів» у Бахмут заходить регулярна армія рф

Представники ПВК «Вагнер» виходять з Бахмута. Натомість замість них заходить регулярна армія російської федерації.

ПВК "Вагнер" виходить з Бахмута
ПВК "Вагнер" виходить з Бахмута

Про це повідомив воєнкор Андрій Цаплієнко.

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин оголосив про виведення підрозділів своїх найманців із Бахмута Донецької області. Відео із процесом нібито початку виведення «вагнерівців» опублікувала пресслужба Пригожина. Сам він позує на кадрах поруч з людьми у військовій формі.

«Виходимо у тилові районі… До 1 червня усі зберемося, (позиції, — ред.) передамо військовим», — заявив Пригожин.

Потім він пройшовся на тлі зруйнованої багатоповерхівки та поспілкувався з екіпажами бойової техніки. Під час спілкування з «вагнерівцями» Пригожин ще раз повідомив їм, що до 1 червня усі підрозділи ПВК вийдуть в тил на відпочинок. Потім буде «нове завдання».

«Ми виводимо підрозділи з Бахмута. Зараз 5 ранку, 25 травня. До 1 червня основа частина перебазується у табори. Передаємо позиції військовим. Боєкомплект, позиції, все, зокрема й сухпайок. Але, якщо військовим буде важко, безумовно, ми залишимо тих, хто мав основну роль у захопленні Бахмута. Всі думають, яким чином діяла ПВК «Вагнер». Впливало два фактори і двві людини, які ми залишаємо військовим. Це «Бібер» і «Долік». Як тільки стане потрібно, вони стануть та перешкоджатимуть українським військовим.

Оновлення 12:35. «Вагнерівці» все ще залишаються в Бахмуті, але з передмістя вийшли, заявила заступниця голови Міноборони Маляр. Там їх замінили на армійські регулярні загони.

Нагадаємо, кілька воєнкорів припустили, що ситуація в Бєлгородській області була цілеспрямованою інформаційною операцією, яка мала на меті відвернути увагу від нібито захоплення Бахмута та посіяти паніку в російському інформаційному просторі.