Вихід на кордони 1991 року: чи здатна буде Україна себе самостійно захисти?

Треба розуміти, що безкоштовно, особливо в мирний час, ніхто нічого не буде давати. Тому Україна має нарощувати виробництво власної потужної зброї.

Чи здатна буде Україна себе самостійно захисти ?
Чи здатна буде Україна себе самостійно захисти ?

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив військовий експерт Ігор Козій.

«Треба зрозуміти, наскільки ми готові самі себе оснащати сучасною зброєю. Наші партнери надали нам зброю, яка технологічно вище за класом зброї, яка є в рф. Цього достатньо, щоб стримувати наступ рф. Однак нам треба не просто його стримувати, а ще й спробувати його відкинути. Сподіваюся, що ми зробимо це за рахунок накопичення. А ось питання, що далі, доволі не просте. Ми повинні не просто пожвавити роботу обороно- промислового комплексу чи підприємств обороно- промислового комплексу. Фактично вони повинні запрацювати в нових умовах та діяти таким чином, щоб ЗСУ отримували зброю у достатній кількості, яка гарантує захист нашої держави», — каже експерт.

За його словами, попередні кроки, які робила Україна за різних президентів та урядів, мали руйнівний характер.

" Якщо ми залишимо без розвитку наш обороно- промисловий комплекс, з точки зору розвитку та створення нових технологій, то ми можемо опинитися в ситуації, коли рф може скоріше оговтатися від кризи. Однак рф сьогодні намагається оживити свій обороно- промисловий комплекс. Ми це бачимо і по ракетним атакам і по виробництву застарілих танків та інших машин. Все це каже, що ми сам на сам можемо не встигнути виробити те, що необхідно збройним силам України, якщо наші союзники перестануть після конфлікту з рф постачати нам озброєння. Тому що безкоштовно, особливо в мирний час, ніхто нічого не буде давати. Тому Укробронпром, який зараз називається по -іншому має запрацювати за всіма аспектами своєї діяльності, включаючи виробництво ракет дальністю більше ніж 1000 км", — резюмує експерт.

Читайте також


За час повномасштабної війни комунальні тарифи в Україні зросли на 20% - Андрій Павловський

Не дивлячись на обіцянки президента В. Зеленського, не підвищувати тарифи, за даними Держстата, за рік в Україні комуналка подорожчала на 12,7%. Чи варто чекати чергового підвищення ціни на електроенергію, газ, водопостачання та як захистити права громадянам, чиє житло зазнало руйнування, журналісти запитали в експерта з соціальних питань Андрія Павловського.

Рекомендовані публікації