Претендування Мінфіну на 19,5% грошей зі зборів волонтерів є диверсією — правозахисник

Претендування Мінфіну на 19,5% грошей зі зборів волонтерів шкодить державі. Якщо буде прийнята така постанова — її варто оскаржити в суді.

Голова Мінфіну Сергій Марченко
Голова Мінфіну Сергій Марченко

Про це заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Претендування Мінфіну на 19,5% грошей зі зборів волонтерів є диверсією. Держава та громадяни навпаки мають допомагати волонтерам, а не створювати їм такі умови, щоб вони нічого не робили», — каже правозахисник.

За його словами, якщо Мінфіном буде прийнята така постанова, то її треба буде скасувати в суді, адже вона шкодить інтересам ЗСУ та українських громадян.

В свою чергу політолог Тарас Загородній вважає, що фінансисти роздягнуть кожного, щоб переїхати жити до Лондону.

«Міністр фінансів у якого у підпорядкуванні митниця, на якій крадуть від 5 до 10 млрд дол щорічно вирішив запустити свої брудні лапи до справ волонтерів та брати з них податки. Ще язик повертається, щось там патякати. Пропоную написати йому, все що ви з цього думайте. Не стримуйте себе. Ці фінансисти роздягнуть кожного, щоб самі до Лондона переїхати», — каже Тарас Загородній.

Нагадаємо, що Мінфін претендує на 19,5% грошей, що збирають волонтери. Чиновники вважають, що волонтери мають сплатити податки зі зборів на «банки» та картки. За ці гроші на фронт куплено кожен п’ятий дрон, чи прожектор для систем ППО, які відбивають атаки Шахідів.